Info

Visio

Eksergian visiona on toimia Suomen energiatehokkaan rakentamisen Wikipediana, alan käytetyimpänä digitaalisena opetusaineistona sekä hakuteoksena. Laatua pidetään yllä kävijöiden ja käyttäjien vuorovaikutuksen avulla. Englannin kielistä versiota kasvattamalla Eksergia toimii myös suomalaisen kestävään rakentamiseen liittyvän osaamisen ikkunana ulkomaille.

Sisältö

Eksergia sopii niin itseopiskelu- kuin koulutusaineistoksi. Sivusto helpottaa opettajien tärkeää työtä tarjoamalla mm.

  • yli 3 000 kalvoa
  • CC-lisensioituja valokuvia
  • opetusvideoita
  • esimerkkipankin
  • energialaskurin
  • Testaa tietosi- ohjelman
  • sanaston.

Käyttöoikeudet

Eksergian sisältö on suunniteltu pääosin vapaaseen käyttöön. Hienoa, jos muistat mainita tietolähteen! Jos muuta ei ole mainittu, ovat Eksergia.fi-verkkosivujen opetusmateriaalit lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.

Creative Commons -lisenssi

Tausta

Ilmastoystävällinen rakentaminen edellyttää niin energiatehokkaiden, ekologisten, kuin uusiutuvan energian ratkaisujen kokonaisvaltaista ymmärtämistä. Onnistuminen energiatehokkaassa rakentamisessa vaatii tiivistä suunnittelun ja toteutuksen yhteistyötä. Yhtä tärkeää on huomioida rakennuksen käyttäjät, sekä varmistua suunnitelmien mukaisen energiankulutuksen toteutumisesta. Uusia innovaatioita tulee jatkuvasti lisää, mutta rakentamisen laadusta on pystyttävä varmistumaan. Laskuri osoittaa jäljellä olevaa aikaa siihen, kun rakennusten tulisi olla ilmastotieteen mukaan hiilineutraaleja (2030).

Eksergia-sivujen idea syntyi vuonna 2009 ja sai Ympäristöministeriön Kosteus- ja hometalkoiden rahoituksen maaliskuussa 2014 sivuston tehokkaaseen toteutukseen, sekä erityisesti kosteusturvallisuuteen liittyvän aineiston tarkistuttamiseen. Lisää tietoa kerätään jatkuvasti.

Mitä Eksergia tarkoittaa?

Eksergia kertoo energian laadusta. Mitä korkeampi eksergiataso jollakin energiamuodolla on, sitä enemmän sitä pitäisi säästää. Esimerkiksi sähkö on korkealle jalostettu energiamuoto ja siksi sitä ei pitäisi käyttää lämmitykseen, johon sopivat myös muut alhaisemmat energiamuodot. Sähkön avulla voi esimerkiksi työskennellä tietokoneella, mutta esimerkiksi kaukolämmöllä taas ei.

Palvelut

Eksergia-portaalin lisäksi tarjoamamme palvelua: Annat meille aiheen ja tarvittavat tiedot -> me teemme siitä toimivan verkkokurssin!

Verkkokurssia voidaan ylläpitää Eksergia-portaalissa tai muussa haluamassasi verkkosivustossa. Eksergian perustuu WordPressiin, joka mahdollistaa lukuisia moderneja verkkokoulutusratkaisuja, kuten H5P ja Learning Management Systems (LMS).

Ota yhteyttä!

Maaria Laukkanen, Eksergian perustaja

Rakennusinsinööri, Insinööri ylempi AMK talotekniikka
S-posti: maaria.laukkanen @ eksergia.fi
Puhelin: +358 50 300 8486

Eksergiaan linkittäminen

Linkitä Eksergiaan!

Logon lataaminen

Pieni (140 px × 536 px)

 eksergia_logo_mini

Iso (368 px × 141 px)

eksergia_logo_keskikok

Upotuskoodi logon kanssa

<a href="http://www.eksergia.fi"><img src="http://i2.wp.com/eksergia.fi/wordpress/wp-content/uploads/eksergia_logo_keskikok.jpg?resize=368%2C141" height="55" width="140"></a>