4.2.1 Aurinkokeräimien valinta ja asennus

Luentotila | Editori

Upotuskoodi

<iframe src="https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vSfhUqnMlBr5Rm63k8TW2QuYq9yl0d7h5BCj91CtAOBiUx5Ph1b843RNxvvMVuStn4zTcMwor4Rwpv8/embed?start=false&loop=false&delayms=3000" frameborder="0" width="960" height="569" allowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true"></iframe>

Avainsanat

Aurinkoenergia | Aurinkolämpö | Aurinkolämpöjärjestelmät | Lämmitysjärjestelmät | Tasokeräimet | Tyhjiöputkikeräimet

Oppimiskysymykset

Minkälaisia keräintyyppejä on olemassa? Mitkä keräimet ovat hyötysuhteeltaan parhaita? Mitkä tekijät vaikuttavat järjestelmän hyötysuhteeseen? Mitä osia tasokeräimeen kuuluu? Mikä on absorptiotekniikan vaikutus hyötysuhteeseen? Mikä on lasituksen ja sen pinnotteen vaikutus hyötysuhteeseen? Mitä osia tyhjiöputkikeräimeen kuuluu? Kuinka heat-pipe tyhjiöputkikeräin toimii? Mitkä keinot voi tehostaa keräimen energiansaantia? Minkälaisia ovat katteeseen integroidut keräimet? Mikä on Solar Keymark? Mitä eri tapoja on asentaa aurinkokeräin? Mikä ilmansuunta on paras asennussuunta ja mitä tulee välttää? Mikä asennuskulma tasokeräimelle valitaan? Miten eri vuodenajat vaikuttavat energian saantiin? Mitä asennuspaikassa ja asennustelineissä täytyy huomioida?

Linkkikirjasto

Kommentit

Onko sinulla aiheesta uutta tietoa? Nopeutat sivuston päivitystä kun annat vinkin lähteestä, josta luotettavaa tietoa löytyy lisää! Voit halutessasi myös itse muokata esitystä Wikipedian tavoin. Kiitos avusta! Mikäli alle ei ilmestynyt palautelomaketta, kannattaa sivu ladata uudestaan tai lähettää palaute sähköpostiin posti @ eksergia.fi.

CC BY 4.0 4.2.1 Aurinkokeräimien valinta ja asennus, jonka tekijä on Eksergia.fi - Wiki-oppiaineisto energiatehokkaasta rakentamisesta, annetaan käyttöön lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen Lisenssi.