Rakennusten energialaskuri

Laskurit ja ohjelmat

Eksergian energialaskuri on rakennusmääräyskokoelman D5 2012 -energialaskentaohjeisiin perustuva, pienille asuinrakennuksille suunnattu taulukkolaskin rakennuksen kuukausittaisen energiankulutuksen määrittämiseen. Laskurista on hyötyä esimerkiksi uudisrakennuksen tai energiaremontin suunnittelussa. Ohjelma on maksuton eikä vaadi kirjautumista. HUOM! Rakennusmääräykset ovat muuttuneet vuoden 2018 vaihteessa. Laskurin päivitys erityisesti oikean E-luvun määrittämiseksi on tarpeen.

Laskuri käyttää joitakin makroja, joten ne kannattaa hyväksyä tai erikseen käydä laittamassa päälle.

Video

Demovideo laskurin käytöstä. Tuottanut Uutta avointa energiaa -hanke VirtuaaliAMK-verkoston verkkokoulutukseen.

Ohjekortit

Pikaohje tärkeimmistä lähtötiedoista.

  Vertaisarviointi / Palaute

Onko sinulla aiheesta uutta tietoa tai muu vinkki? Palautteen avulla päivitämme tietoa. Erityisesti auttaa, mikäli lisäät kommenttiisi tietolähteen, jonka avulla asiaan voi syventyä paremmin, kuten esimerkiksi linkin raporttiin, tutkimukseen tai verkkosivuille. Kiitos avustasi ja aktiivisuudestasi!

[Jos lomake ei ilmestynyt voit kokeilla sivun lataamista uudelleen tai lähettää palautteen sähköpostitse posti @ eksergia.fi.]

CC BY-NC 4.0 Rakennusten energialaskuri, jonka tekijä on Eksergia.fi – Avoin verkkokäsikirja energiatehokkaasta rakentamisesta, annetaan käyttöön lisenssillä Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 Kansainvälinen Lisenssi.