3.6.4 Ilmanvaihtolämmitys

()

Lisätoiminnot

Linkki jonka kautta dokumenttia pääsee joko muokkaamaan, kommentoimaan, lataamaan tai tulostamaan.

Esityksen upotuskoodi

<iframe src="https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vQKQz9kLR6gJ10UUwD5Nrhve7RLxfMbvKKv3BLbfqvXz4LDOVpOFkZSsADwmHxHgT_-xNm5hgK-Bznr/embed?start=false&loop=false&delayms=3000" frameborder="0" width="960" height="749" allowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true"></iframe>

Avainsanat

Oppimiskysymykset

Mitä ilmanvaihtolämmityksellä tarkoitetaan? Mihin kohteisiin ilmanvaihtolämmitys erityisesti soveltuu? Mitkä ovat ilmanvaihtolämmityksen edut? Mihin tekijöihin suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota? Miten ilmanvaihtolämmitys vaikuttaa ilmanvaihdon puhallintehoon? Mitä eroa on keskitetyllä tai hajautetulla ilmanvaihtolämmityksellä? Miksi kerrostaloihin sopii hyvin hajautettu järjestelmä? Miten tuloilma voidaan energiatehokkaasti esilämmittää? Miten tuloilman lämmitys käytännössä tapahtuu? Mitkä ovat ns. alajakoisen ilmalämmityksen hyvät ja huonot puolet? Mitkä ovat ns. yläjakoisen ilmalämmityksen hyvät ja huonot puolet? Minkä haasteen kaksikerroksiset huoneet voivat aiheuttaa ilmanvaihtolämmitykselle? Mitä huomioitavaa on tuloilmavirran nopeudessa ja päätelaitteissa? Tarvitseeko ilmanvaihtolämmitys tavallista ilmanvaihtoa suuremmat ilmavirrat? Voiko ilmanvaihtolämmitystä käyttää myös viilennykseen? Minkälaiset ohjaustavat ovat energiaa säästäviä? Miksi ilmanvaihtokanavat tulee aina eristää?

Terveiset moderaattorille

Onko sinulla aiheesta uutta tietoa? Kiitos avusta! (Mikäli alle ei ilmestynyt palautelomaketta, kannattaa sivu ladata uudestaan tai lähettää palaute sähköpostiin posti @ eksergia.fi.)

Terveiset moderaattorille - montako tähteä annat?

Äänien keskiarvo: / 5. Äänien määrä

Pahoittelemme ikävää käyttökokemusta!

Jos kerkeät, vastaanotamme mielellään tarkempaa tietoa asioiden korjaamiseksi!

CC BY 4.0 3.6.4 Ilmanvaihtolämmitys, jonka tekijä on Eksergia.fi –Wiki-oppiaineisto ekologisesta jälleenrakentamisesta, annetaan käyttöön lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen Lisenssi.