Oppimistavoitepankki

Osaamistavoitteet ovat kansainvälinen tapa kertoa kurssin sisällöstä sitä harkitsevalle. Hyötynä on että jokainen voi kätevästi itse päättää, sopiiko kurssi juuri hänen tarpeisiin. Tavoitteiden sitominen esimerkiksi tiettyihin toimijoihin ei ole järkevää, sillä vastuut, tehtävät ja tarvittavat taidot vaihelevat eri maiden ja jopa samassa maassa olevien yritysten välillä. 

Osaamistavoitteet Eksergiassa

Alle on lueteltu kunkin Eksergian pääteeman kohdalle kirjallisuuden, tutkimusten raporttien ym. perusteella sellaisia osaamistavoitteita joita kestävän kestävän rakennuskannan näkökulmasta kannattaa koulutuksen eri osa-alueille sisällyttää. Oppimistavoitteita voi vapaasti hyödyntää esimerkiksi kurssien ja koulutuksen kehittämiseen. Lisäksi niiden avulla voidaan hakea itselle mielenkiintoista aineistoa Eksergiasta.

Oppimistavoitteiden yhteyteen on merkitty hankevaihe ja kohderyhmä jossa kyseistä tietämystä tai osaamista tyypillisesti ainakin Suomessa tarvitaan. Oppimistavoitteet on käännetty myös englanniksi.

1. Energiatehokkaat rakennuskonseptit

2. Energiatavoitteen läpivienti

3. Arkkitehtuuri ja matalaenergiarakenteet

4. Talotekniset järjestelmät

5. Uusiutuva lähienergia

6. Olemassa olevat rakennukset

CC BY 4.0 Oppimistavoitepankki, jonka tekijä on Eksergia.fi - Wiki-oppiaineisto energiatehokkaasta rakentamisesta, annetaan käyttöön lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen Lisenssi.