Wiki-kirjoitus

Energiatehokkaan ja vähähiilisen rakentamisen osaamisalue on laaja. Voit auttaa tiedon rakentamisessa! Pääset kalvoesitysten editoriin painamalla alla olevassa kuvassa esiintyvää painiketta kunkin esityksen kohdalla. Mikäli sinulla on Google-tili, jää muokkaajan käyttäjänimi dokumentin historiatietoihin kreditiksi. Myös nimettömänä muokkaus on mahdollista ja sallittua.

Eksergian materiaalien tietopohjana käytetään mahdollisimman tuoretta ja neutraalia aineistoa, kuten tutkimusraportteja, opinnäytteitä, säädöksiä, oheita, standardeja, hyvän rakentamistavan mukaista kirjallisuutta tai ajankohtaisia artikkeleita. Muista tarkistaa kuvien ym. materiaalien käyttöoikeus, sekä ilmoittaa kaikki tietolähteet tarkasti kunkin kalvon alareunaan esimerkiksi näitä ohjeita mahdollisuuksien mukaan noudattamalla: http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/702. Luotettava tieto on kaikkien käyttäjien ja rakennusalan etu.

Mitkä ovat Wiki -tyyppisen opetusaineiston hyödyt eri rakennusalan toimijoille?

Kuinka kokonaisuus toimii?

Eksergian tarkoitus on indeksoida energiatehokkaaseen rakentamiseen liittyvää tietoa kokonaisuutena, ja autaa hyödyllisen tiedon, kouluttajien, liittojen, kirjallisuuden ym. osaajien löydettävyyttä kansallisella tasolla. Eksergiassa olevat aineistot toimivat lyhyinä ja innostavana johdantona ja ohjaavat käyttäjiä sinne, mistä luotettavaa tietoa on saatavilla lisää ympäri Suomen. Aina kun johonkin lähtötietoon viitataan, parantuu sen löydettävyys.

CC BY 4.0 Wiki-kirjoitus, jonka tekijä on Eksergia.fi, annetaan käyttöön lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen Lisenssi.