Sisällön tuottaminen

Energiatehokkaan ja vähähiilisen rakentamisen osaamisalue on laaja, joten Eksergian sisältö on avattu asiantuntevan yleisön vapaasti muokattavaksi Wikipedian tapaan. Pääset kalvoesitysten editoriin painamalla alla olevassa kuvassa esiintyvää painiketta kunkin esityksen kohdalla. Mikäli sinulla on Google-tili, ja haluat kirjautua sisään, jää muokkaajan käyttäjänimi dokumentin historiatietoihin omaksi kreditiksi. Muokkaus nimettömänä ilman kirjautumista on myös mahdollista.

Opetusmateriaalien editoriin johtava linkki.

Eksergian materiaalien tietopohjana käytetään mahdollisimman tuoretta ja neutraalia aineistoa, kuten tutkimusraportteja, opinnäytteitä, säädöksiä, oheita, standardeja, hyvän rakentamistavan mukaista kirjallisuutta sekä ajankohtaisia artikkeleita. Muista tarkistaa kuvien ym. materiaalien käyttöoikeus avoimessa opetusmateriaalissa, sekä ilmoittaa kaikki tietolähteet tarkasti kunkin kalvon alareunaan esimerkiksi näitä Kielitoimiston ohjeita noudattamalla http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/702.

Mitkä ovat Wiki -tyyppisen opetusaineiston hyödyt eri rakennusalan toimijoille?

Alla olevaan taulukkoon on jaoteltu opettajille, tutkijoille, rakennusalan toimijoille ja ammattilaisille, maallikoille kuten taloyhtiöille sekä päättäjille ominaisia haasteita energiatehokkuuden edistämisessä, sekä yhteisöllisen tiedontuottamisen hyödyt Eksergian kaltaisessa alustassa.

Suomesta energiatehokkaan rakentamisen huippumaa!

Eksergian tarkoitus on indeksoida energiatehokkaaseen rakentamiseen liittyvää tietoa rakennus, sen toimijat ja elinkaari kokonaisvaltaisesti huomioiden. Sivusto autaa hyödyllisen tiedon, kouluttajien, liittojen, kirjallisuuden ym. osaajien löydettävyyttä kansallisella tasolla. Eksergiassa olevat aineistot toimivat lyhyinä ja innostavana johdantona. Tiedon välittömässä yhteydessä olevat lähteet johdattavat sinne, mistä hyödyllistä ja luotettavaa kirjallisuutta, koulutusta, esimerkkejä, tutkimusta, asiantuntijuutta ym. on saatavilla lisää ympäri Suomen.

CC BY 4.0 Sisällön tuottaminen, jonka tekijä on Eksergia.fi - Wiki-oppiaineisto energiatehokkaasta rakentamisesta, annetaan käyttöön lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen Lisenssi.