6.1.3.1 Tietomallit (BIM)

Luentotila | Editori

Upotuskoodi

<iframe src="https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vS6q5sJj5NcRZcx8DwhizbXwia3afAEto_WXMxF1kH5ACbOiBXb42e9VWzmUrWax_dyXR-Ww4Lu4Evg/embed?start=false&loop=false&delayms=3000" frameborder="0" width="960" height="569" allowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true"></iframe>

Avainsanat

BIM | BIM-koordinaattori | Rakennuttaja | Tietomalli | Tietomallipohjainen hankeprosessi | Tilaaja

Oppimiskysymykset

Mitä on tietomallintaminen (BIM)? Mihin tietomallit perustuvat? Missä elinkaaren vaiheissa tietomalleja voi hyödyntää? Työskentelevätkö kaikki suunnittelijat saman tietomallin parissa? Minkälaisia erilaisia tietomallityyppejä on olemassa? Mitä etuja tietomallintamisella esimerkiksi tavoitellaan? Miten tietomallintaminen poikkeaa tavallisesta suunnittelusta? Miten päätös tietomallintamisesta vaikuttaa rakennushankkeeseen? Mikä on IFC? Mitä hyötyä tietomalleista on eri hankkeen ja elinkaaren toimijoille? Mitä ovat yleiset tietomallivaatimukset (YTV)?

Linkkikirjasto

Kommentit

Onko sinulla aiheesta uutta tietoa? Nopeutat sivuston päivitystä kun annat vinkin lähteestä, josta luotettavaa tietoa löytyy lisää! Voit halutessasi myös itse muokata esitystä Wikipedian tavoin. Kiitos avusta! Mikäli alle ei ilmestynyt palautelomaketta, kannattaa sivu ladata uudestaan tai lähettää palaute sähköpostiin posti @ eksergia.fi.

CC BY 4.0 6.1.3.1 Tietomallit (BIM), jonka tekijä on Eksergia.fi - Wiki-oppiaineisto energiatehokkaasta rakentamisesta, annetaan käyttöön lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen Lisenssi.