2.2 Ympäristösertifikaatit ja elinkaarimittarit

Avainsanat

Editori

Esityksen upotuskoodi

Diojen oppimiskysymyksiä

Mitä ympäristösertifikaatteja rakennuksille on? Mihin ympäristösertifikaatteja ja -luokituksia käytetään? Mitä eroa on ympäristösertifikaatilla ja elinkaarilaatuluokituksella? Mitä LEED pitää sisällään? Kuinka LEED-sertifikaattia on käytetty Suomessa? Mitä BREEAM pitää sisällään? Mitä DGNB pitää sisällään? Mitä tekijöitä DGNB-luokituksessa huomioidaan? Mitä PromisE pitää sisällään? Mitä tekijöitä PromisE-luokitus painottaa? Mitä kiinteistöpassi pitää sisällään?

Syventävät aineistot ja linkit

AiheLinkkiAineistotyyppiSisältö / TahoLinkitetty
Green Building Council Finlandhttps://figbc.fi/gbc-finland/Verkkosivut
Kokoaa kestävän kehityksen osaamista Suomessa ja edustaa jäseniään aihepiiriin liittyvissä asioissa sekä kotimaassa että kansainvälisesti.11.6.2020
Rakennuksen elinkaarimittarithttps://figbc.fi/elinkaarimittarit/Verkkosivut
[Green Building Council]1.9.2020
YL-ympäristöluokitus (entinen RTS-luokitus)https://ymparisto.rakennustieto.fi/rakennustiedon-ymparistoluokitus Verkkosivut
Suomen oloihin kehitetty ympäristöluokitusjärjestelmä. [Rakennustieto]21.9.2023

Terveiset moderaattorille

Onko sinulla aiheesta uutta tietoa? Kiitos avusta! (Mikäli alle ei ilmestynyt palautelomaketta, kannattaa sivu ladata uudestaan tai lähettää palaute sähköpostiin posti @ eksergia.fi.)

CC BY-NC-ND 4.0 2.2 Ympäristösertifikaatit ja elinkaarimittarit, jonka tekijä on eksergia, annetaan käyttöön lisenssillä Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen Lisenssi. Tätä lisenssiä täydentäviä käytön sallivia ehtoja voi löytyä sivulta Käyttöoikeudet ja lisenssit.