4.2.1 Aurinkokeräimet ja niiden asennus

Upotuskoodi

<iframe src="https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vSfhUqnMlBr5Rm63k8TW2QuYq9yl0d7h5BCj91CtAOBiUx5Ph1b843RNxvvMVuStn4zTcMwor4Rwpv8/embed?start=false&loop=false&delayms=3000" frameborder="0" width="960" height="569" allowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true"></iframe>

Muut toiminnot

Avainsanat

Oppimiskysymykset

Minkälaisia keräintyyppejä on olemassa? Mitkä keräimet ovat hyötysuhteeltaan parhaita? Mitkä tekijät vaikuttavat järjestelmän hyötysuhteeseen? Mitä osia tasokeräimeen kuuluu? Mikä on absorptiotekniikan vaikutus hyötysuhteeseen? Mikä on lasituksen ja sen pinnotteen vaikutus hyötysuhteeseen? Mitä osia tyhjiöputkikeräimeen kuuluu? Kuinka heat-pipe tyhjiöputkikeräin toimii? Mitkä keinot voi tehostaa keräimen energiansaantia? Minkälaisia ovat katteeseen integroidut keräimet? Mikä on Solar Keymark? Mitä eri tapoja on asentaa aurinkokeräin? Mikä ilmansuunta on paras asennussuunta ja mitä tulee välttää? Mikä asennuskulma tasokeräimelle valitaan? Miten eri vuodenajat vaikuttavat energian saantiin? Mitä asennuspaikassa ja asennustelineissä täytyy huomioida?

Palaute

Onko sinulla aiheesta uutta tietoa? Kiitos avusta! (Mikäli alle ei ilmestynyt palautelomaketta, kannattaa sivu ladata uudestaan tai lähettää palaute sähköpostiin posti @ eksergia.fi.)

CC BY 4.0 4.2.1 Aurinkokeräimet ja niiden asennus, jonka tekijä on Eksergia.fi - Wiki-oppiaineisto energiatehokkaasta rakentamisesta, annetaan käyttöön lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen Lisenssi.